Hidroizolatii fundatii /subsoluri

Lucrarile de hidroizolatii la fundatii si subsoluri reprezinta onecesitate si nu un moft!  In consecinta, acestor tipuri de lucrari  trebuie sa le fie acordata o foarte mare atentie inca din faza de proiectare.

Indiferent de destinatia finala a cladirii (deci daca vorbim de o cladire rezidentiala sau de una comerciala),  hidroizolarea fundatiei şi a subsolului, o protejeaza de infiltratiile de apa, de deteriorarea structurii provocate de infiltraţia de apă şi de apariţia igrasiei.

Hidroizolarea fundatiei trebuie privita ca o investitie pe temen foarte lung (practic egala cu durata de viata a constructiei) care ne protejeaza imobilul.  Foarte multe din imobilele nou construite au infiltratii la nivelul demisolului la un timp foarte scurt de la constructie, tocmai din cauza neglijarii acestor aspecte.

Ce solutii avem?

Sunt foarte multe produse pe piata destinate lucrarilor de hidroizolatii pentru fundatii şi a subsoluri, facand de multe ori ca alegerea sa nu fie tocmai una usoara. Cel mai important aspect este sa nu faceti rabat atunci cand vine vorba de calitate.

Una dintre cele mai folosite si usor de aplicat metode pentru a va apara fundatia şi subsolul este hidroizolaţia cu membrane bituminoase armate cu poliester în variantele mono sau dublustrat aplicate prin termosudare cu flacără. Anterior aplicării membranelor bituminoase, suprafeţele care urmează a fi izolate vor fi tratate cu amorsă bituminoasă.
Pentru protejarea de agenţii mecanici exteriori a hidroizolaţiile la fundaţii şi subsoluri se va alege una din soluţiile:
– zidăriei de cărămidă,
– placare cu polistiren extrudat (asigură şi o protecţie termică a locuinţei)
– protecţie cu membrană de polietilenă extrudată de înaltă densitate prin închidere mecanică

Avantaje

Protecţia, impermeabilizarea, izolarea construcţiilor într-un mod eficace şi sigur. Totodata, aceste sisteme au o garantie relativ mare, fiind astfel destul de rentabile deşi par investiţii costisitoare.

In cazul unor imobile vechi, unde nu este posibila executarea lucrarilor de hidroizolatii prin exterior, se pot incerca diverse variante prin interior. Numai ca, in acest caz trebuie facut un studiu mai aprofundat pentru gasirea celei mai bune variante.

Lasă un răspuns