In ceea de priveste lucrarile de termoizolatii la fatade, materialul de baza a sistemului il constituie placa de polistiren in doua variante:
– polistiren expandat ignifugat cu densitatea de 16 kg/mc
– polistiren injectat cu falt densitate de 20 kg/mc
Sistemul de termoizolatii a fatadelor are in componenta urmatoarele produse:
– mortar adeziv pentru polistiren;
– placi de polistiren expandat ignifugat cu densitatea de 16 kg/mc sau placi de polistiren injectat cu falt densitate de 20 kg/mc
– mortar adeziv pentru lipirea plasei din fibra de sticla;
– plasa din fibra de sticla;
– dibluri pentru fixarea mecanica a placilor din polistiren;
– profile pentru soclu;
– profile de colt cu plasa din fibra de sticla;
– grund de amorsaj;
– tencuieli decorative.
PUNEREA IN OPERA
Punerea in opera a lucrarilor de termoizolatii, nu prezinta dificultati particulare si se face de catre personalul calificat in astfel de lucrari, in conditiile respectarii prevederilor de punere in opera date pentru fiecare produs in parte.
Sistemul de termozolatii nu poate fi pus in opera pe timp de ploaie si nici cand temperatura aerului sau a stratului suport este sub 5 grade C.
Societatea noastra asigura montarea termosistemului pe fatada imobilului dvs de catre echipe de muncitori pe schele metalice sau de catre alpinisti utilitari. Astfel, va garantam executia in conditii de calitate maxima, indiferent de accesibilitatea frontului de lucru.
Etape de lucru:
1. In partea inferioara se fixeaza profilul de soclu cu ajutorul diblurilor (cca. 3 buc/ml) cu latimea adaptata grosimii sistemului de termoizolatii.
2. Se prepara mortarul adeziv prin adaugarea lui in apa curata conform indicatiilor producatorului;
3. Aplicarea mortarului adeziv pe placilor de polistiren se face sub forma de cordon pe marginea placii si inca in 5 puncte pe suprafata acesteia. Mortarul adeziv nu trebuie sa depaseasca suprafata placii de polistiren.
4. Pozitionarea placilor pe stratul suport se face pornind de la soclu succesiv prin presare usoara, verificandu-se continuu verticalitatea si orizontalitatea cu ajutorul nivelei.
5. Fixarea suplimentara cu dibluri speciale (5-6 buc/m3) se face dupa intarirea mortarului adeziv. Capul diblului si cuiul trebuie batut in asa fel incat sa nu iasa din planul placii.
6. Placa de armare se pozitioneaza astfel:
– pe suprafata continua a placilor de polistiren se aplica un strat de mortar adeziv cu ajutorul unei gletiere dintate
– in continuare pe mortarul adeziv inca proaspat se pozitioneaza plasa de armare din fibra de sticla care se inglobeaza in respectivul strat prin gletuire. Zonele de imbinare a plasei de fibra de sticla se vor face prin suprapunerea acesteia pe o portiune de minim 10 cm. Plasa de armare din fibra de sticla trebuie sa fie complet inglobata in mortarul adeziv.
7. Colturile exterioare vor fi protejate cu ajutorul unui profil special de colt cu plasa de fibra de sticla. In cadrul ferestrelor, prelingerea apei de pe fatada este impiedicata prin pozitionarea unui profil cu picurator.
8. Strat final de finisaj.
Dupa uscarea completa a stratului de armare, suprafata se grunduieste in vederea aplicarii tencuielii decorative.
Suprafata grunduita se acopera cu tencuiala decorativa rezistenta la intemperii conform indicatiilor producatorului.
In cazul aplicarii vopselei lavabile ca si strat final de finisaj, dupa uscarea completa a stratului de armare se procedeaza la aplicarea pe intreaga suprafata a unui glet de exterior care se finiseaza prin slefuire, urmand apoi sa se aplice un strat de grund.
Se aplica apoi vopseaua lavabila in straturi succesive conform indicatorilor producatorilor pana la acoperirea uniforma a intregii suprafete
AVANTAJELE SISTEMULUI DE TERMOIZOLATII A FATADELOR
– eficienta termica
– corectarea in conditii optime a majoritatii puntilor termice
– protejarea elementelor constructive si structurale in ansamblu de efectele variatiilor de temperatura
– nu conduce la micsorarea ariilor locuibile si utile
– nu incarca semnificativ elementele structurale
– se poate aplica atat la cladirile noi cat si la reabilitarea cladirilor vechi
– investitia se poate recupera rapid.